Welke matras kiest U ?

 

Wist u dat u gemiddeld een derde deel van uw leven in bed op een matras doorbrengt? Op jaarbasis is dit al goed voor bijna 3000 uur !! Hieruit blijkt het belang van een matras wel. Bij het kopen van een matras doet u er goed aan aandacht te besteden aan verschillende kernpunten. Een goede vochtregulatie is van belang, maar de voornaamste taak is de ondersteuning van het lichaam. De juiste tegendruk zorgt voor ontspannen spieren en een stabiele ligging. Een matras moet comfortabel ondersteunen tijdens het liggen, tijdens het omdraaien en u moet na het draaien weer zo snel mogelijk stilliggen. Dit heeft alles te maken met de veerkracht en het draagvermogen.

                           

Latex matras

Latex matrassen hebben een open en onderling verbonden celstructuur. Daardoor zijn ze stabiel en soepel. De 7 zones inclusief de schoudercomfortzone, sluiten aan op uw lichaamscontouren.

De beste kwaliteit latex is Talalay, van nature antibacterieel en schimmelwerend. Tijdens het produktieproces wordt het materiaal korte tijd tot -30 graden bevroren, waardoor de cellen open barsten. Hierdoor ventileert Talalay optimaal. Latex matrassen zijn geschikt voor ventilerende vlakke en verstelbare bodem.

 

Pocketveermatras

pocketveer matras

Pocketveermatrassen hebben een kern van kleine, 5 tot 8-slags, ton- of cylindervormige veren per stuk verpakt in een zakje. Daardoor zijn ze zeer soepel en buigzaam.. De matrassen zijn verdeeld in 7 comfortzones voor optimale ondersteuning en verkrijgbaar met verschillende afdeklagen. ( o.a. Pullman,Vi-springJensen,  Sand   en Serta.

Pocketveermatrassen zijn geschikt voor alle ventilerende vlakke en verstelbare matrasdragers en onderboxen.

Voor nog meer comfort kunt u ook overgaan op een matras met een dubbele veer uit de collectie van SERTA of Vispring. Deze matrassen zijn echter niet geschikt voor een electrisch verstelbare boxspring.

 

Inside pocketveermatras

inside pocketveermatras

Inside pocketveermatrassen exclusief voor Pullman beschikken over een veer binnen een veer, afzonderlijk verpakt in een ventilerende hoes. Op plaatsen waar uw lichaam meer gewicht op de matras legt (schouders en heupen) treedt eerst de buitenste veer in werking en daarna de binnenste. Zodoende wordt u extra ondersteund waar extra steun nodig is.De actieve drukweerstand is eerst zacht, daarna steviger.

 

Advanced pocketveermatras,

De advanced pocketveermatrassen ecxlusief voor de  Silverline matrassen van Pullman  ( als beste getest door de Consumentenbond juni 2016 en januari 2017) blijven ook door de jaren heen comfortabel.                                

Dat komt door de toepassing van kwalitatief hoogwaardige stoffen en materialen. De pocketveren zijn veredeld ( nagehard) en hebben boven- en onderaan meerdere windingen, zodat de veer actief reageert op het lichaam. Ook na jaren intensief gebruik  veren zij steeds weer terug komen in de oorspronkelijke stand. Alle matrashoezen zijn behandeld met Sensity .

 

Combispringmatras

In de Combispringmatras zijn alle goede eigenschappen van vele matrastypen samengebracht. Het heeft de behaaglijke warmte van latex, de buigzaamheid en actieve ondersteuning van pocketvering en de uitstekende vochtregulering van een binnenveringmatras.    

Visco-elastisch schuim matras

De Slow Motion matrassen van M Line zijn vervaardigd uit het unieke visco elastische schuim gecombineerd met een Hr schuim basis  of een basis bestaande uit pocketveren. Het visco elastische schuim vormt zich exact naar de contouren van uw lichaam.

 

Een Topdek matras ( opdekmatras).

topdek voor matras

Bovenop een gestoffeerde matras ligt altijd een topdek matras. Maar een topdek matras kan ook op iedere matras gelegd worden. Het is comfortabel en superhandig! Want je hoeft in principe alleen het topdekmatras op te maken en regelmatig te keren en te luchten. Transpiratievocht wordt sneller opgenomen dan in een normale matras. Topdek matrassen zijn er in verschillende materialen, zoals latex, paardenhaar, comfortschuim en traagschuim.

 

 

 

Een Aerosleep Coolmax topdek, bij overmatig transpireren.

Het Coolmax topdek is een luxe matrasopdekhoes die bestaat uit een open 3D-honingraatstructuur. De warmte van het lichaam wordt afgevoerd en de frisse lucht vanuit de omgeving wordt aangevoerd. Hierdoor kan overtollige lichaamswarmte moeiteloos verdampen. De 3D-honingraatstructuur helpt het overmatig transpireren in bed te verminderen. Op deze luchtlaag is een Cool-max stof genaaid, welke zorgt voor extra zachtheid en comfort. Bovendien verdampt het zweet hier nog sneller door.